Fokker van het Nederlandse Kooikerhondje

 
72308152_172447293894492_590664196266393

Over ons

Welkom op onze site.

 

Wij zijn Max en Esther en wij zijn liefhebbers van het Nederlandse Kooikerhondje. Aan de rand van het Drents Friese Wold wonen wij met onze Kooikerteefjes Stars of ‘Rooise – Leala (2017) en Maisy (2019) (dochter van Leala), 2 katten, 2 paarden en een mini-pony.

 

Op 13 december 2019 is ons allereerste nestje nestje geboren, 3 teefjes en 5 reutjes. 1 teefje (Maisy) hebben we zelf gehouden. 

 

De puppy’s worden gefokt volgens het Verenigings- Fok Reglement van “de Vereniging van het Nederlandse Kooikerhondje” en krijgen een stamboom van de Raad van Beheer.

De pups worden met liefde en zorg groot gebracht en worden gesocialiseerd volgens de nieuwste inzichten. De puppy’s groeien bij ons op in huis in ons gezin.

 

Zij maken vanaf dat de oortjes open zijn dagelijks kennis met allerlei geluiden (vuurwerk, stadsgeluiden, treinstation, kinderen, baby's, deurbellen noem maar op) via speciaal daarvoor ontwikkelde geluidsprogramma's. Zodra de werpbox opgeruimd wordt en ze los in de ren mogen maken ze ook kennis met diverse objecten en de bench, ze slapen er graag in. Vanaf 3 weken laten we ze kennis maken met een tuigje. Een paar minuten per dag en als ze oud genoeg zijn om naar buiten te gaan wandelen we ook een paar minuten met ze. Op deze manier is het straks heel gewoon voor ze.

Wij fokken op een goed karakter en matchen de reu zorgvuldig om de lijnen te verbeteren.

"Fokken is verbeteren, niet vermeerderen".

 

Leala heeft alle benodigde gezondheidstesten met vlag en wimpel doorstaan en op de shows haalt zij Uitmuntend of Zeer Goed als resultaat. Ze heeft een lief en open karakter en is een zorgzame moeder voor haar pups.

De pups worden volgens de richtlijnen ontwormd, gevaccineerd, gechipt, geregistreerd en DNA getest door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Ze krijgen een NHSB stamboom uitgegeven door het RVB, een paspoort en worden door de dierenarts klinisch onderzocht.  

 

Wij vinden het belangrijk dat onze puppy’s goed terecht komen en selecteren nieuwe baasjes zorgvuldig. 

 

Meer over ons fantastische ras staat op de website van de vereniging https://www.kooikerhondje.nl/

GEEN NESTEN MEER GEPLAND

20210519 Full.png

Verwachte Nestjes:


GEEN NESTEN MEER GEPLAND

Volg ons op Facebook https://www.facebook.com/lilasbelletjes/

 

Raadpleeg de fokkerslijst voor nestjes van andere goedgekeurde fokkers: https://www.kooikerhondje.nl/aanschaf/fokkerslijst/

Lees voor het uitzoeken van een goede fokker deze informatie:

https://moob.be/blog/check-jouw-fokker/

Oriënteer vooraf of een Kooiker wel voor u de juiste huisgenoot is:

https://www.licg.nl/media/3927/nederlands_kooikerhondje_bijsluiter2_31.pdf

https://www.kooikerhondje.nl/ras/

Suitcase.jpg

FAQ: EXPORT

We do not export puppy's to other countries as this does not fit with our vision of matching puppy's with potential owners and with our PuppyTraject*

 

LEESTIP

Wil je je goed voorbereiden op je nieuwe huisgenoot?

 

Dan is dit, in mijn ogen, een van de beste boeken beschikbaar. Ik raad iedere geïnteresseerde aan om dit boek te lezen. Wat ons betreft, verplichte lectuur!

 

En heb je hem als eens gelezen, pak hem er nog een keer bij. Je zal verbaast staan hoeveel nieuwe informatie je er een 2e ronde uithaalt!

In boek 1 'Elke pup een goede start' bespreken Martine en Sam de ontwikkelingsfases van de pup. 


Vanaf de dracht tot de leeftijd van 6 maanden word je meegenomen in hun mentale en fysieke
ontwikkeling.

Hoe groeit de pup?

Hoe leert de pup?

Hoe signaleer je dat je pup meer of andere begeleiding nodig heeft?

En hoe kun je je begeleiding zo optimaliseren dat je pup zijn beste zelf kan zijn en zo goed mogelijk kan functioneren in onze maatschappij?
 

 

U kunt contact met ons opnemen via onderstaand mailadres:

  • Facebook
  • Instagram
20210414_101918 07 Nash2.jpg