20210414_101918 07 Nash2.jpg

Missie

Goed gefokte, volgens de laatste inzichten op diervriendelijke wijze en met veel liefde gesocialiseerde Kooikerhondjes fokken en koppelen aan eigenaren die geïnteresseerd zijn deze zienswijze voort te zetten.

 

Om deze missie te bereiken gaan we samen een intensieve samenwerking aan met potentiële kandidaten door middel van ons PuppyTraject*.

20210419_194640.jpg

Visie

Fokken is verbeteren niet vermeerderen!

 

Een mooie uiting maar wat bedoelen we daarmee?

 

Fokken is niet het kruisen van een reu met een teef, maar zorgvuldig de lijnen met elkaar matchen qua inteelt en verwantschap en ziektes. Er is geen één lijn helemaal ziekte vrij dat is onmogelijk binnen een (ras)hondenpopulatie. Een 100% gezonde pup kan niemand je garanderen, maar door de zorgvuldige selectie wel de kans hierop zo laag mogelijk maken. En uiteraard moet het uiterlijk van de reu die van onze teefjes complementeren om een zo rasstandaard conform hondje te kunnen fokken met een plezierig karakter.

 

Voor ons is het belangrijk dat we honden fokken met een fijn karakter

Wij zetten ons in om onze pups goed gesocialiseerd, volgens de laatste wetenschappelijk en diervriendelijke inzichten, aan hun nieuwe eigenaren over te dragen.

Een nieuwe eigenaar is geïnteresseerd in (het leren) van diervriendelijk (positieve) trainings- en opvoedmethoden, en zich in te zetten om onze pups consequent met liefde verder op te kunnen voeden en de pup op een goede manier te begeleiden naar een goed opgevoede, fysiek en mentaal stabiele volwassen hond.

Het boek “Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1 - Elke pup een goede start” van auteur Martine Burgers is voor ons verplichte lectuur voor alle geïnteresseerden. Dit boek sluit helemaal aan op onze zienswijze. Wij adviseren ook om deel 2 “Je puber goed op pad” te lezen voor de pup in huis komt omdat hier ook een deel lichaam- en hondentaal besproken wordt die je al nodig hebt voor de pup puber is. In het boek wordt telkens gesproken over clickertraining, het is persoonlijke voorkeur of men met een clicker of clickerwoord (YES!) wil werken.

 

Fokken volgens de regels van de VHNK

 

Alle reuen en teven die gebruikt worden als men volgens de regels van de VHNK fokt moeten voldoen aan het VFR (verenigingsfokreglement). (https://www.kooikerhondje.nl/download/verenigingsfokreglement/).

 

Dat houdt in dat naast de verplichte gezondheidstesten (EMN,VWD, Patella Luxatie en een 2 jaarlijkse ECVO oogtest ook alle honden een gedragsverklaring nodig hebben.

Honden die op de shows of tijdens aan fokkeuring ongewenst gedrag vertonen worden uitgesloten van de fok. Je moet minstens op 2 shows een positief rapport van 2 verschillende Nederlandse keurmeesters ontvangen hebben.

Als men met FCI stamboom, maar niet volgens de VFR van de VHNK, fokt is er geen controle over deze testen e.d.. Er zijn ook een boel marktplaats enzo "raszuivere" fokkers, dit is meestal geen zuivere koffie maar broodfok.
Wil je de stamboek en teststatus van een stamboomhond bekijken? https://www.dutchdogdata.nl/

 

20210512_02 Newt.jpg

Werkwijze "Puppy Traject"

Werkwijze Maillijst

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor onze maillijst door ons een kennismakingsmail te sturen.  Ongeveer 6 maanden voor de verwachte dekking beginnen wij met de voorbereidingen van onze maillijst van het volgende geplande nest. Als geïnteresseerden voor die datum mailen verzoeken we deze op een later tijdstip terug te mailen als er dan alsnog interesse is. Dit doen we omdat er anders al veel voorwerk verricht is en de meeste mensen in de lange tussentijd al elders een pup gevonden hebben.

Na het ontvangst van de eventueel 2e mail sturen we geïnteresseerden een vragenlijst toe, vul deze zo compleet en uitgebreid mogelijk in als deze de basis vormt voor ons besluit om met de volgende stap verder te gaan. Er volgt nu een afwijzingsbericht of een uitnodiging voor een telefonische intake met daarbij onze werkwijze van ons PuppyTraject*.

Bij een wederzijdse klik tijdens de telefonische intake nodigen wij je uit voor een kennismakingswandeling. Na de wandeling hoor je of we je een geschikte kandidaat vinden voor ons PuppyTraject*.