Rustige tijden?

Alle puppy’s zijn alweer een maand bij hun nieuwe eigenaren. Dan hebben we natuurlijk niet wekelijks meer wat nieuws te vertellen.


Een nieuw nestje zal nog echt ruim een jaar duren, maar intussen zijn we natuurlijk gewoon lekker actief met de hondjes.


Met Maisy gaan we weer naar showtraining bij Kynospirit. (www.kynospirit.com/)


Showtraining is niet alleen maar het leren voorbrengen van je hond, maar, en vooral ook erg belangrijk voor de toch meestal wat terughoudende en iets onzekere Kooiker, ideaal om te laten wennen aan allerlei vreemde mensen die ze betasten (handig voor bv bij de dierenarts), het leren negeren van andere honden die vlak naast of achter je lopen of staan en om zonder dwang netjes naast je te lopen en heel goed op mij als begeleider te letten.


Met minute aanwijzingen en of mijn lichaamstaal positioneren we elke beentje zonder deze aan te raken. De hondjes vinden het, net als alle andere soorten hondenlessen, fantastisch om samen met je te werken. Ook voor de jonge pup is dit een uitstekende aanvulling naast puppy cursus.


Ook zijn alle gezondheidstesten (ECVO en Patella Luxatie) voor Maisy in augustus ingepland (EMN/VWD is ze uiteraard vrij getest) en hebben we ons voor een aantal shows ingeschreven.


Foto: Zwolle 2020 Maisy (9mnd) BOS


89 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven